Sitedish

Minor UIXD – volledig ontwerpproces
Wij hebben als team onderzoek gedaan voor het bedrijf Sitedish. Bij Sitedish staat voorop dat restaurants op een gemakkelijke manier hun restaurant kunnen digitaliseren. Sitedish zet door middel van een voordelig pakket de restaurants online en daarbij assisteren ze de restaurants mee. Dit doen ze zonder de identiteit van een restaurant af te nemen maar juist de ruimte te geven om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij hun huisstijl. Sitedish werkt samen met de digitale agency Strakzat en hun hebben aan ons de volgende vraag gesteld.


“Bedenk, ontwerp en ontwikkel een werkend prototype om restauranteigenaren te ondersteunen om hun restaurant te digitaliseren.”

Het proces

Wil je het hele proces lezen en zien? Kijk dan op de onepager die ik heb ontworpen. Hier kan je elke stap zien en meer lezen over bijvoorbeeld de doelgroep en de interviews. Ook staat er een leuke casevideo op!

Het Product

Met dit reserveringsplatform biedt nieuwe mogelijkheden bij het online reserveren van een restaurant. De eigenaar krijgt een beter inzicht in de soort bezetting van zijn restaurant en de gast heeft een completere experience tijdens een avondje uit. Ook kan je dit vervolgens doorvoeren bij het bestellen van eten via de website van een restaurant. De besteller geeft met één klik aan waarom hij/zij eten gaat bestellen en het restaurant kan daarvoor leuke deals aanbieden. Zoals een snackbox bij een avondje film kijken met vrienden of de lekkerste comfort food na een dag hard werken.

Gegevens van de klant

Op dit scherm vult de gast zijn/haar gegevens in. Het is mogelijk om gebruik te maken van shortcuts om snel door te gaan naar het volgende scherm. Een tafeltje reserveren zoals je gewend bent!

Thema's

Hierna kom je op een verrassend scherm terecht waar je de mogelijkheid hebt om een gelegenheid te kiezen voor je bezoek. Deze kan het restaurant zelf naar wens instellen. Het ene restaurant is perfect voor gezellige avondjes uit en het andere restaurant is een held in het verzorgen van gasten die een dagje komen flexwerken.

Valentijnsdate

Als voorbeeld vind je hiernaast een valentijnsdate. De gast zou hier kunnen aangeven dat dit de reden is voor zijn/haar bezoek waardoor het personeel hier op in kan spelen. Sommige gelegenheden hebben ook subcategorieën. Zo kan je bij een flexwerk plek kiezen voor een rustige tafel of juist een tafel waar je andere mensen kan ontmoeten.

Extra opties

Om de reservering nog completer te maken geven we ze de optie om alvast een fles wijn, aankleding van de tafel en accessoires te bestellen. Deze kan het restaurant zelf invullen en alle opties die aansluiten bij de gelegenheid worden naar boven gepusht. Zo kan de gast een fles champagne bestellen en staat deze klaar als ze naar hun romantisch aangeklede tafel gebracht worden.